Fastighetsägare bidrar med 90 000 kronor till juldekorationer inför 2019

page1image1830048

PRESSMEDDELANDE FRÅN ASKERSUND I CENTRUM 2018-12-21

Fastighetsägare bidrar med 90 000 kronor till juldekorationer inför 2019

Askersunds centrum är som vanligt extra upplyst under advents- och juletid. Men till nästa år kommer det finnas möjlighet till ännu finare juldekorationer, tack vare totalt 90 000 kronor i bidrag från två av kommunens största fastighetsägare.

Det är föreningen Askersund i Centrum som sköter juldekorationerna i Askersund och tack vare initiativet att uppmana fastighetsägare att skänka pengar ser framtiden ljus ut för julbelysningen.

– Askersundsbostäder gick ut med att de matchar alla belopp från andra fastighetsägare. Det här året gånger två, nästa år en krona för en krona. Jonas Gylling på 3GGG-Invest AB nappade och bidrog med 30 000 kronor, så det blev totalt 90 000 kronor, säger Mats Carlsson, som sitter i Askersund i Centrums styrelse.

För det kommunala bostadsbolaget Askersundsbostäder AB är det ett sätt att värna om sina hyresgäster.

– Det här är ju något som alla askersundare har glädje av och våra hyresgäster är en ganska stor del av dem. Våra boende är beroende av centrumhandeln och allt som kan stötta den är viktigt för oss. Jag hoppas att fler fastighetsägare hakar på det här initiativet nästa år, säger Anders Gustafsson, vd för Askersundsbostäder AB.

Jonas Gylling tycker att det passar extra bra att bidra till stadens utsmyckning just i juletid.

– Jag gillar tanken på att vi skapar någonting tillsammans här i kommunen och just julen handlar ju om gemenskap och glädje. Det är väldigt viktigt att värna om vår handel och när jag fick höra om det här initiativet var det inte svårt att bjuda till, säger Jonas Gylling.

Nu kan alltså Askersund i Centrums styrelse investera i ännu fler fina juldekorationer till nästa år.

– Vi har väldigt fina juldekorationer redan, men på det här sättet kan vi sprida dem i fler delar av Askersund, framförallt vid infarterna, säger Mats Carlsson.